Környezet

Kilátás a parkra

A XIII. kerület a város legnépszerűbb lakóövezeteiből többnek is helyet ad, és otthonos, élhető környezet megteremtésével újabb fejlesztéseket is vonz. Bár a város leglátogatottabb szabadidőparkja, a Margitsziget a közelben van, a kerület egy 9.300 négyzetméteres parkot alakított ki a LaViza Offices mellett húzódó utca túloldalán. Ennek közepén egy tó található, padokkal és nyugágyakkal, körülvéve. A zöldfelületek magas arányának elérése érdekében a parkba 55 darab 45/50 cm törzsméretű, előnevelt fát és 9.500 darab évelő növényt ültettek. Emellett, a projekt megvalósításának központi irányvonala az „ökopark” típusú kialakítás, azaz kiemelt figyelmet fordítanak a klímavédelem és a fenntarthatóság követelményeire.

Technológiák és fenntarthatóság

A legújabb fenntarthatósági technológiával építve

A 21. században egy újonnan épített irodaháznak a legmagasabb fenntarthatósági előírásoknak kell megfelelnie. Ennek érdekében a LaViza Offices rendelkezik a környezettudatos és energiahatékony megoldásokért járó BREEAM Excellent tanúsítvánnyal, valamint az épület magasfokú egészségügyi és jóléti tulajdonságait bizonyító WELL GOLD tanúsítvánnyal. Az alkalmazandó technológia magas szintű kényelmet biztosít csendes hűtősugaras hűtéssel; hőmérséklet-szabályozással az épület és a felhasználók számára; környezetre való figyelem, az energiafelhasználás csökkentése érdekében hőszivattyúk biztosítják a hűtést-fűtést; nagy hatékonyságú LED-es világítással és mechanikus szellőztető rendszerrel az irodai területeken; passzív infravörös érzékelőkkel és nappali fényérzékelőkkel a hatékony energiafelhasználás biztosítása érdekében; sprinkler tűzvédelmi rendszerrel az egész épületben a nagyobb biztonság érdekében, és az egész épületbe terveznek érintésmentes megoldásokat és egyéb járványellenes intézkedéseket, például légszűrő tisztító HVAC technológiát is.

Kényelem

Optimális megoldások

A LaViza irodaépületben fontos szempont a természetes fény optimalizálása, ezért minden iroda a szemnek kellemes kilátással és fényviszonyokkal rendelkezik. További komfortérzetet nyújtanak az irodahelyiségekben a nyitható ablakok és a 3 méteres belmagasság. A mélygarázsban minden bérelt 58 nm-es nettó irodaterületre 1 parkolóhely jut. A mélygarázsban több intelligens parkolási megoldás mellett, előre kiépített E- töltők találhatóak, ami igény esetén bővíthető. Az épületben 227 kerékpáros parkolóhely található közvetlenül az öltözők mellett ahol zuhanyzó és zárható szekrények is rendelkezésre állnak.